dinsdag 27 november 2012

Cooking: Het Tsjechische recept Teufelstoast

Hallo lezers,

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. Twee jaar geleden ben ik op vakantie geweest naar Oostenrijk. En daar kreeg ik Teufelstoast geserveerd, dit vond ik zo lekker dat ik vandaag opzoek ben geweest naar het recept en het vertaald hebt naar het nederlands.



Teufelstoast – 4 personen

8 Varkensfilet
8 Stukjes geroosterd brood
400 ml Tomatenketchup
200 ml Mayonaise
100 ml Cocktailsaus
Chilipoeder
Paprikapoeder

Bereiding:
1.     De ketchup, mayonnaise, cocktailsaus mixen, totdat het een oranjekleur krijgt. Voeg langzaam een beetje de chilipoeder toe.
2.     Varkensfilet bakken, brood roosteren en warm serveren.
3.     Opdienen van het bord: 2 stukjes geroosterd brood, daarna 2 stukjes varkensfilet en dan giet je de saus erover en als finish een beetje bestrooien met paprikapoeder.
4.     Je kan patat of salade erbij serveren.

Bereidingsideeën
Je kan eventueel gebakken- uien en/of champions toevoegen. Maar ook kun je een stukje kaas over het geheel heen leggen, zodat het er mooi omheen smelt. Ook kun je de teufelstoast nog nadien bestrooien met wat bieslook.

I do not own this photo

Mochten jullie dit recept gemaakt hebben, laat dan vooral weten wat jullie ervan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten